De volgende stap
in opladen

Eleqtron biedt met het Qcharge totaalconcept een volgende stap in opladen. Dit is ontstaan vanwege de volgende unieke, technologische ontwikkelingen.

Geen vermogensbeperkingen

Met de ZapCharger Pro heb je geen beperkingen meer wat betreft het vermogen van een installatie. Het oplaadpunt (of laadpaal) heeft namelijk ingebouwde functies die faseomschakeling en stroomverdeling ondersteunen. Hierdoor kunnen de oplaadpunten het beschikbare vermogen van de installatie optimaal benutten en altijd de snelste laadsnelheid realiseren.

Flexibele oplossing

ZAPTEC biedt met de ZapCharger Pro een bijzonder flexibele oplossing: één type oplaadpunt dat geschikt is voor alle auto’s. Daarnaast wordt de ZapCharger Pro standaard geleverd met een backplate. Deze kun je eventueel vooraf al monteren. Als de installatie gereed is, kun je het oplaadpunt op de backplate klikken, instellen en activeren. Dat kan zonder de hulp van een installateur: nu of in de toekomst, op ieder moment dat je wenst. De toepassing van de backplate is tevens gemakkelijk bij een defect: je kunt direct een ander oplaadpunt inklikken.

Met de ZapCharger Pro heeft u geen beperkingen meer wat betreft het vermogen van een installatie. Het oplaadpunt (of laadpaal) heeft namelijk ingebouwde functies die faseomschakeling en stroomverdeling ondersteunen. Hierdoor kunnen de stations het beschikbare vermogen van de installatie optimaal benutten en altijd de snelste laadsnelheid realiseren.

Eenvoudige communicatie

Als er Wi-Fi beschikbaar is, heb je geen aanvullende componenten nodig. Mocht deze Wi-Fi verbinding niet beschikbaar zijn dan heb je voor de communicatie slechts een Zaptec PLC module nodig. Dankzij deze module communiceert de ZapCharger Pro via de voedingskabel. Dit bied je de voordelen van een eenvoudige en kostenbesparende oplossing.

Elk oplaadpunt apart benaderbaar

De meeste traditionele laadsystemen werken nog met de zogenaamde ‘Master-Slave’ techniek. Deze verouderde techniek vormt een statische oplossing die niet past in de nieuwe generatie laadoplossingen. Het ZapCharger Pro oplaadpunt, dat werkt met dynamische laadoplossingen, kent geen Master-Slave systeem. De ZapCharger Pro werkt namelijk volledig ‘stand alone’ in het netwerk, op IP basis. Daarmee is in de ZapCloud elke ZapCharger Pro apart benaderbaar.

Unieke dynamische fasebalans

In de driefasemodus kan de ZapCharger Pro tot 22 kW leveren. Bij de eenfasemodus is dat tot 7,4 kW. De modus van het laadstation is afhankelijk van de totale belasting van het systeem en de status van het ZapCloud-algoritme. De unieke, dynamische fasebalans (patent aangevraagd) laat het systeem zowel eenfase als driefase gelijktijdig behandelen, waarmee onbalans in de installatie wordt voorkomen.

De fasebalans wordt ook wel omschreven als volledige spanningssymmetrie. Daarmee wordt de spanning volledig symmetrisch verdeeld over de drie fasen. Er loopt geen stroom meer over de retourgeleider (de nulgeleider). Hierdoor treden er geen extra verliezen op waardoor er geen directe gevolgen zijn voor de belastbaarheid van de kabels en mogelijke beschadigingen van de accu.

Belasting en de bijbehorende fasebalans; hoe werkt dit?

Met deze illustratie is goed zichtbaar hoe de belasting wat betreft elektrisch opladen zich verhoudt tot de fasebalans van het Qcharge concept.

Tot 3x meer elektrische auto’s opladen

Het Qcharge concept biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met traditionele laadsystemen. Hiermee wordt duidelijk dat met het ZapCharger Pro oplaadunit tot 3x zoveel elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. Hierdoor kan de capaciteitsbehoefte met 90% verminderen.

Elektrische beveiligingen ingebouwd

In de ZapCharger Pro oplader (of laadpaal) zijn de elektrische beveiliging, energiemeter en elektrische aardfoutbeveiliging al geïntegreerd. Dit biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met een traditioneel systeem. U heeft namelijk geen losse componenten meer: alles in één behuizing. Hierdoor vallen de installatiekosten aanzienlijk lager uit.

Dynamisch laden: slechts een 10A zekering nodig

Bij EWZ (Elektrizitätswerk der Stadt Zürich) in Zwitserland zijn testen en metingen uitgevoerd wat betreft load en fase balancering (zie grafiek hierboven). Hier is onder andere aangetoond dat een traditioneel laadsysteem zonder fase balancering een 63A zekering zou vereisen om alle auto’s tegelijkertijd op te laden. Met de ZapCharger Pro kan hetzelfde aantal elektrische auto’s worden opgeladen met slechts een 10A zekering.

Het is zelfs mogelijk om laadbalancering over de gehele installatie toe te passen. Hierdoor kan het totale vermogen optimaal gebruikt worden over de verschillende strengen en groepen.

Flexibel

Met het Qcharge concept is de installatie flexibel in te richten en is perfect ‘schaalbaar.’ Hierbij kun je maar liefst 25% besparen op installatiekosten. Met de ZapCharger Pro heb je namelijk slechts één installatie en één enkele voedingskabel nodig. De communicatie tussen de laders en de ‘cloud‘ verloopt via dezelfde voedingskabel en/of Wi-Fi.

Met een ZapCharger Pro oplaadpunt (of laadpaal) kun je ervoor kiezen eerst de installatie aan te leggen. Daarna kun je vervolgens de oplaadpunten aansluiten als elektrische voertuigen worden aangeschaft en de behoefte aan laadpalen toeneemt. Dankzij het ZapCharger Pro alles in één oplaadpunt met de geïntegreerde 40A installatieautomaat type C, energiemeter en elektronische aardlekbeveiliging kan het systeem in een veel eenvoudigere installatie worden toegepast dan bij traditionele oplossingen.

Eleqtron BV

Bezoekadres
Edisonstraat 87
3281 NC Numansdorp
Nederland

Postbus adres
Postbus 7471
3280 AG Numansdorp
Nederland

Tel: 088 030 61 00
E-mail

Download onze app

Met de ZapCharger Pro app heeft u altijd inzicht in het opladen en het verbruik van uw voertuig!

Aanmelden nieuwsbrief

x

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag