Partners

Eleqtron werkt binnen de branche voor elektrisch rijden nauw samen met partners. Door deze samenwerkingen zijn wij nog beter in staat om u te ondersteunen bij het opladen voor elektrische voertuigen. Onze belangrijkste partners zijn:

Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant ZAPTEC uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen.

De visie van ZAPTEC is om een revolutie teweeg te brengen in tal van industrieën waaronder elektrische mobiliteit, infrastructuur van het stroomnet en duurzame energie. Dit is mogelijk door unieke en gepatenteerde technologie op een innovatieve manier toe te passen voor supercompacte vermogenselektronica en transformatoren.

ZAPTEC levert aan Eleqtron de ZAPTEC Pro: een oplaadpunt voor efficiënt, intelligent opladen in grotere installaties. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Stavanger, Noorwegen. Alle producten van ZAPTEC zijn ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd in Noorwegen.

Eleqtron heeft met Woertz uit Zwitserland de exclusieve vertegenwoordiging in Nederland voor de Qneqt vlakbandkabel (ook wel vlakband of vlakkabel genoemd). Woertz is in 1928 opgericht en is de uitvinder van het unieke vlakbandconcept. De eerste patenten hiervoor werden al in 1968 afgegeven. Het behoeft geen nadere uitleg dat een Zwitserse fabrikant staat voor kwaliteit en precisie!

Eleqtron is lid van de Vereniging DOET (Dutch Organisation for Electric Transport), de branchevereniging op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland.

DOET vertegenwoordigt de gehele keten van één van de snelst groeiende sectoren van Nederland. De leden van DOET zijn ondernemers en partijen die een centraal deel van hun bedrijfsvoering richten op elektrisch vervoer of elektrisch als speerpunt in hun beleid hebben staan. Voor hen ontwikkelt DOET activiteiten op het gebied van netwerken, lobby, kennisdeling & subsidies en internationale (samenwerkings-)mogelijkheden op het gebied van elektrische mobiliteit. 

DOET wordt gehoord en is nationaal en internationaal dé partij die geraadpleegd wordt over elektrisch vervoer.

Visie: 
Nederland als gidsland van Europa op het gebied van elektrische mobiliteit.

Missie: 
Het stimuleren van elektrisch vervoer door middel van een samenwerking van ondernemers in elektrische mobiliteit.

Eleqtron heeft een nauwe samenwerking met E-Flux, betreft de automatische verrekening van laadkosten.

Dankzij de samenwerking kunnen de ZAPTEC laadpunten (als onderdeel van het Qcharge totaalconcept van Eleqtron) gebruikt worden, met elke aanbieder van laadpassen. Met de backoffice oplossing van E-Flux worden laadkosten automatisch verrekend en transparant in beeld gebracht. Daarnaast kan er vanuit de backoffice 24/7 support worden geboden bij laadproblemen. Hiermee ontzorgen Eleqtron en E-Flux zowel de eigenaar van het laadpunt, VVE-beheerder als de installateur die de laadpaal plaatst.

Samenwerking
Er is bij het opladen van elektrische voertuigen (EV) veel te doen omtrent het verrekenen van de kosten. Met de samenwerking van Eleqtron en E-Flux is dat verleden tijd. E-Flux biedt services aan waardoor het laadpunt door alle EV-drivers gebruikt kan worden, en de kosten automatisch met de eigenaar van het laadpunt verrekend worden. De installatie en configuratie van ZAPTEC wordt plug & play zodat de installateur geen extra tijd kwijt is. Na de installatie wordt de laadpaal zichtbaar in het portal en kan de eigenaar de afgesproken laadtarieven instellen en laadsessies bekijken.

Profiel E-Flux
E-Flux omvat een onafhankelijk beheersysteem voor laadpalen voor elke mogelijke locatie: thuis, bedrijf, publiek en onderweg. Met het ontwikkelen van flexibele laadoplossingen voor elektrische mobiliteit wil E-Flux de groei naar een duurzame wereld versnellen.

Eleqtron BV

Bezoekadres
Edisonstraat 87
3281 NC Numansdorp
Nederland

Postbus adres
Postbus 7471
3280 AG Numansdorp
Nederland

Tel: 088 030 61 00
E-mail

Download onze app

Met de ZAPTEC app heeft u altijd inzicht in het opladen en het verbruik van uw voertuig!

Aanmelden nieuwsbrief

x

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag