Qcharge
totaalconcept

Eleqtron zet met de introductie van het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hierdoor kunt u de installatie gemakkelijk aanpassen en het aantal laadpalen eenvoudig uitbreiden. Daarmee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

Altijd een opgeladen accu

Eleqtron biedt met Qcharge een dynamische laad-fasebalans. Hiermee verkrijgen vrijwel alle, aangesloten elektrische auto’s een optimaal opgeladen accu. Deze oplossing is eenvoudig te combineren met een flexibele Qneqt vlakbandkabel. Hiermee wordt er binnen de bestaande voedingscapaciteit van een gebouw of appartementencomplex een optimale laadoplossing beschikbaar. De drempel voor ‘de instap’ wat betreft elektrisch rijden wordt hierdoor verlaagd. 

Collectieve oplossing

Qcharge wordt veelvuldig toegepast als een collectieve oplossing voor het opladen in parkeergarages. Vaak is dat bij een gebouw met appartementen (voor een Vereniging van Eigenaren, VvE) en bij kantoren.
Zie ook onze speciale websites voor VvE’s en beheerders/gebruikers van parkeergarages.

Voordelen Qcharge totaalconcept:

  • Samen met andere gebruikers altijd een optimaal, opgeladen accu.
  • Tot 3x zoveel elektrische auto’s opladen in vergelijking met traditionele oplossingen: uw capaciteitsbehoefte kan hierdoor met 90% verminderen.
  • Smart oplossing: automatische verdeling van beschikbare vermogen over meerdere laadpalen. Mede dankzij de dynamische laad-fase balancering zijn de fases altijd symmetrisch belast en worden piekbelastingen afgevlakt.
  • Toekomstbestendig: door te werken met het flexibele Qneqt vlakband en het gebruik van de backplates voor de oplaadpunten.
  • Eenvoudige en zeer compacte elektrische installatie met flexibele vlakbandkabel.
  • Elektrische beveiligingen al ingebouwd in oplaadpunt (of laadpaal).
  • Handig cloud platform voor configuratie, verbruiksmeting en koppeling met andere systemen.
  • Productgarantie van 5 jaar.

Eleqtron BV

Bezoekadres
Edisonstraat 87
3281 NC Numansdorp
Nederland

Postbus adres
Postbus 7471
3280 AG Numansdorp
Nederland

Tel: 088 030 61 00
E-mail

Download onze app

Met de ZapCharger Pro app heeft u altijd inzicht in het opladen en het verbruik van uw voertuig!

Aanmelden nieuwsbrief

x

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag