Zaptec
Portal

Door een ZapCharger Pro oplaadunit met het internet te verbinden, komt er een scala aan mogelijkheden beschikbaar. In de ZAPTEC Portal draait namelijk het meest geavanceerde laad-balanceringsysteem voor elektrische voertuigen (EV) met als doel om de beschikbare energie zo efficiënt mogelijk te verdelen. Met de ZAPTEC Portal (gebaseerd op Microsoft Azure technologie) ervaart u de voordelen van een betrouwbaar, snel en schaalbaar platform.

voordelen

  • Beheer, configuratie en communicatie met één of meerdere oplaadpunten
  • Inzicht verbruik en kostenspecificering
  • Verschillende oplaadkaarten toe te voegen
  • Koppelingen mogelijk met andere systemen
  • Gratis abonnement

De mogelijkheden op een rij:

Portal functie

Eleqtron biedt bij de ZapCharger Pro oplaadunit, zonder kosten, met de Zaptec Portal een compleet uitgeruste Cloud oplossing. Dit is een web portal waar u als eigenaar of servicepartner van een EV-laad installatie een compleet overzicht hebt van het laadsysteem. Hier kunt u het systeem volledig monitoren, laadstatistieken bekijken, rapporten opmaken en gebruikers registratie uitvoeren.

Dynamische verdeling van de belasting

Met de Zaptec Portal kan een installateur voorafgaand aan de oplevering een laad- en fasebalansalgoritme uitvoeren en daarmee zorgen dat het meest optimale gebruik van uw beschikbare vermogen wordt bereikt. Het balansalgoritme zorgt ervoor dat de belasting in driefasen zo goed mogelijk over de installatie is verdeeld.

Wachtrijsysteem voor intelligent beheer

Binnen de Zaptec Portal is een wachtrijsysteem beschikbaar waardoor er theoretisch geen limiet is voor het aantal oplaadunits dat u kunt installeren. De ZapCharger Pro verdeelt met het wachtrijsysteem eerst alle beschikbare stroom tussen de aangesloten auto’s. Als de instelbare minimale laadstroom niet kan worden gegarandeerd, worden de resterende auto’s in de wachtrij geplaatst. Hierbij geldt het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt.’ De prioriteit van opladen per auto wijzigt weer als een auto volledig is opgeladen, of niet meer is aangesloten.

Installatie-overzicht

Op dit deel in de Zaptec Portal vindt u het overzicht van alle opladers, real time, in de huidige status. De informatie wordt vermeld van het actuele elektrische verbruik, verdeeld over de verschillende fasen. Tevens wordt er weergegeven welke auto’s al opgeladen zijn.

Laadstatistieken

Grafische weergave van kWh verbruik voor het totale laadsysteem en individueel per laadstation.

Oplaadrapport

Tabel van het actuele verbruik per laadstation of gebruiker, met informatie over het aantal laadsessies, de tijd dat de auto aangesloten is geweest en het totale elektriciteitsverbruik in kWh.

Gedetailleerde kostenspecificering

Met het ZapCharger Pro oplaadstation krijgt u een gedetailleerd overzicht van het stroomverbruik en de kosten voor de gebruiker. De facturering kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de installatie. Bijvoorbeeld met een berekening waarin een vaste kostenfactor voor de installatie is opgenomen, in combinatie met de kosten voor elke geleverde kilowattuur (kWh).

Per oplaadstation leest u het geleverde vermogen uit via een ingebouwde energiemeter. De systeembeheerder kan verbruiksrapporten voor elk laadstation of elke gebruiker genereren, om de kosten nauwkeurig te kunnen delen op basis van het verbruik.

Als het laadstation wordt gedeeld met meerdere gebruikers, kan de authenticatie worden ingesteld met RFID of de ZapCharger app om individuele laadgeschiedenis te krijgen. Dit geeft tegelijk de mogelijkheid om bepaalde gebruikers speciale toegang te verlenen.

User registratie

Elk laadstation kan gekoppeld worden aan een “user profile”. De “Administrator” heeft de mogelijkheid om nieuwe gebruikers uit te nodigen via e-mail.

User groepen

Maakt het mogelijk om in één laadsysteem ‘open voor gasten’ als ‘gesloten, privé gebruik’ te combineren.

Communicatie bij een storing

Via de Zaptec Portal kan er altijd contact worden gelegd met een ZapCharger Pro oplaadunit. Dit geldt ook bij een storing. Zo kan bijvoorbeeld een oplaadunit altijd op afstand worden opgestart.

Gratis abonnement

Net als de ZapCharger Pro oplaadunit, is de Zaptec Portal webportal een live product dat continu wordt voorzien wordt van updates en een verbeterde functionaliteit. Updates voor het basispakket zijn gratis. De activering van opties zoals energiebesparing, reservering en integratie met andere software wordt over het algemeen tegen kostprijs beschikbaar gesteld.

Eleqtron BV

Bezoekadres
Edisonstraat 87
3281 NC Numansdorp
Nederland

Postbus adres
Postbus 7471
3280 AG Numansdorp
Nederland

Tel: 088 030 61 00
E-mail

Download onze app

Met de ZapCharger Pro app heeft u altijd inzicht in het opladen en het verbruik van uw voertuig!

Aanmelden nieuwsbrief

x

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag