Over qcharge

 

Wie zijn wij?

Eleqtron zet met de introductie van het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling. Hierdoor kunt u de installatie gemakkelijk aanpassen en het aantal oplaadpunten eenvoudig uitbreiden. Daarmee kunt u met een beperkte investering aanzienlijk meer laadcapaciteit realiseren.

VvE's
VvE's

ALTIJD EEN OPGELADEN ACCU

Eleqtron biedt met Qcharge een dynamische laad-fasebalans. Hiermee verkrijgen vrijwel alle, aangesloten elektrische auto’s een optimaal opgeladen accu. Deze oplossing is eenvoudig te combineren met de flexibele vlakbandkabel. Hiermee wordt er binnen de bestaande voedingscapaciteit van een gebouw of appartementencomplex een optimale laadoplossing beschikbaar. De drempel voor ‘de instap’ wat betreft elektrisch rijden wordt hierdoor verlaagd.

COLLECTIEVE OPLOSSING

Qcharge wordt veelvuldig toegepast als een collectieve oplossing voor het opladen in parkeergarages. Vaak is dat bij een gebouw met appartementen (voor een Vereniging van Eigenaren, VvE) en bij kantoren.
Zie ook onze speciale websites voor VvE’s en Kantoren (Bedrijfstereinen).

Waarom Smart?

Door het gebruik van de vlakbandkabel, die geschikt is voor 63 Ampère, kan namelijk op een efficiënte en makkelijke manier een centrale infrastructuur aangelegd worden voor een EV-installatie. Met deze vlakbandinstallatie bereid je dus de volledige parkeergarage voor op het later kunnen plaatsen van een laadpunt. Vanaf het vlakband kunnen er namelijk eenvoudig aftakkingen worden gerealiseerd naar de ZAPTEC Pro, ons uniforme laadpunt van het Noorse merk ZAPTEC.
Op deze manier is de investering in een laadpunt voor iedere bewoner gelijk!
In de verdeelinrichting kan een installatie automaat geplaatst worden die automatisch afschakelt bij calamiteit. Dit moet in samenspraak met de installateur gemaakt worden.

Ons laadpunt, de ZAPTEC Pro, bevat een scala aan voordelen en unieke slimme technologieën waarmee er op installatie niveau ontzettend veel kosten bespaard kunnen worden.
Zo heeft het laadpunt een geïntegreerde aardlekbeveiliging, installatieautomaat en een ingebouwde computer die de geladen kWh kan registreren.
Deze onderdelen moeten in veel gevallen in de verdeelkast worden geplaatst en nog los worden aangekocht door de installateur. Dat is bij dit laadpunt dus niet het geval.

Smart laden is een understatement voor het Qcharge concept!

Over Qcharge - Waarom Smart
De Qcharge methode

Waarom Safe?

De toegepaste vlakbandkabel is van Zwitserse makelij en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Tegenwoordig worden er vanuit het bouwbesluit eisen gesteld aan de toegepaste kabel met betrekking tot rookontwikkeling, druppelvorming, brandvoortplanting. De vlakbandkabel voldoet aan B2Ca, welke onder andere toegepast mag worden in ziekenhuizen, zorginstellingen etc.

De Qcharge oplaadpunten (type Zaptec Pro, van de Noorse fabrikant ZAPTEC) zijn getest en gecertificeerd door de erkende en strenge TÜV SÜD keuringsinstantie in Duitsland. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat de lader voldoet aan alle normen waarop de CE-markering is gebaseerd.

Aardfoutbeveiliging
Een belangrijke veiligheidsvereiste is dat elk aansluitpunt voor AC-laden afzonderlijk moet worden beschermd door een op stroom gebaseerde aardfoutbeveiliging, met een uitschakeldrempel van maximaal 30 mA.

De aardfoutbeveiliging wordt gebruikt om te voorkomen dat mensen een elektrische schok krijgen bij een storing in een elektrische installatie. Aardfouten kunnen worden veroorzaakt door een isolatiefout in de elektrische installatie of de daarop aangesloten apparatuur. De carrosserie van een auto is verbonden met de aarde wanneer de auto wordt opgeladen. Als er een aardfout is, zal de aardfoutbeveiliging de auto automatisch van de stroombron loskoppelen. Zonder aardfoutbeveiliging zou de carrosserie onder spanning komen te staan. Het aanraken van de auto kan dan een gevaarlijke elektrische schok veroorzaken.
Het Zaptec Pro oplaadpunt van Qcharge heeft al een ingebouwde bescherming. Dit betekent dat er geen aardfoutbeveiliging in de verdeelkast nodig is: alleen een automatische stroomonderbreker en een dubbel geïsoleerde kabel tussen de zekeringkast en de lader.

Temperatuursensor

Ieder laadpunt is voorzien van ingebouwde temperatuursensor. Bij oplopende temperatuur zal de lader automatisch het laadvermogen reduceren zodat de temperatuur in het laadpunt niet te hoog kan oplopen.

Waarom Sustainble?

ZAPTEC is wereldleider in cloud-gebonden laadsystemen voor grotere hoeveelheden elektrische voertuigen. Door haar unieke power elektronica technologie te combineren met intelligente en schaalbare oplossingen, kan ZAPTEC de belasting van het energienet verlichten en gebruik maken van de bestaande capaciteit van het net voor het laden van grote aantallen EV’s. Gevestigd in Noorwegen, het land met het hoogste EV-aantal per hoofd van de bevolking in de wereld, exporteert ZAPTEC naar 10 landen en heeft zij haar businessmodel goed gepositioneerd om wereldwijd op te kunnen schalen. 

ZAPTEC is opgericht in 2012 voor de levering van powertechnologie ten behoeve van de oliesector in Noorwegen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stavanger. Gedurende de eerste jaren van ZAPTEC is er fors geïnvesteerd in het maken van verschillende producten voor diverse eindklanten, variërend van NASA en ESA tot Renault en YARA. Uiteindelijk is de focus toegespitst op intelligente laadsystemen met hoge kwaliteit laadstations, werkend op gepatenteerde en unieke fase-balancering technologie. 

Het mogelijk maken dat mensen hun normale leven blijven leven en tegelijkertijd zorgen voor en het borgen van de overgang naar een meer duurzame wereld, is iets waar Qcharge samen met ZAPTEC naar streeft. 

Productie van de laadpunten vindt plaats in Noorwegen zodat transport beperkt blijft tot Europese proporties.

Qcharge zakelijk