Qcharge Wall

AWL Harderwijk

Eleqtron levert Smart, Safe en Sustainable met Leertouwer aan AWL 

In 2020 betrok AWLTechniek haar nieuwe pand op industrieterrein Lorenz III in Harderwijk. Het pand beslaat ruim 12700 m2 aan fabriekshal en kantoren. Eleqtron heeft samen met Leertouwer BV de DALI verlichtingssturing geleverd en de laadpunten voor elektrische voertuigen.  

In de buitenopstelling zijn in totaal 24 Zaptec laders geplaatst, verdeeld over 3 groepen. Het grootste laadplein bevindt zich aan de voorzijde van het kantoorpand, waar 20 laadpunten op 1 groep van 63A zijn aangesloten. Vanwege de dynamische laad/fase balans is dit ruim voldoende om in de behoefte te voorzien. Voor AWL was dit niet persé de belangrijkste redenomdat het fabriekspand over voldoende vermogen beschikt. Bovendien zijn er ca. 3600 zonnepanelen op het dak van deze hal geplaatst zij waarmee maximaal ca 1,15 Megawatt opgewekt kan worden. Belangrijker is dat de bezoekers en medewerkers probleemloos en snel kunnen laden. Ieder laadpunt is in staat om 22kW te leveren. Daarnaast is de installatie opbouw eenvoudig, omdat er maar 1 kabel gelegd hoeft te worden vanaf de verdeelinrichting naar de 20 laadpunten. In de paal wordt de kabel doorgelust, en hiermee is zowel de voeding als de communicatie tot stand gebracht.  

De complete elektrotechnische installatie is volledig prefab stekerbaar uitgevoerd. Voordelen hiervan zijn; efficiënte logistiek, minimale faalkosten en minimaal restafval op de bouw. Voor dit project is gekozen voor prefab DALI vlakbandkabel, voorzien van de aftakpunten op precies de juiste plaats. Met op maat gemaakte koppelsnoeren werden de armaturen en DALI aanwezigheidsmelders aangesloten. Voor de DALI sturing is voor Loytec gekozen omdat hiermee een koppeling gemaakt kan worden met BACnet naar andere GBS systemen. Bovendien is AWL hiermee in staat om zelf beheer uit te voeren via het eigen netwerk.  

Ook in de verhoogde vloer is prefab vlakbandkabel toegepast als hoogwaardige en flexibele energieverdeler. In het moderne kantoor zijn vloerdozen geleverd, voorzien van CAT6A databekabeling en stekerbare voedingssnoeren. De reden voor deze prefab aanlevering was dat de montage op locatie tot een minimum beperkt kon worden. Daarnaast zijn wijzigingen in de toekomst relatief eenvoudig door te voeren.  

In de bedrijfshal is gekozen voor High Bay aanwezigheidsmelders van Legrand/CP Electronics, zodat de verlichting functioneel op de juiste sterkte brandt, maar niet onnodig aan blijft.  

AWLTechniek
Als systeemintegrator levert AWL toegevoegde waarde als specialist in het ontwerpen en bouwen van slimme (modulaire) machines. Haar kracht ligt in drie disciplines: verbindingstechnologie, (logistieke) automatisering en assemblagetechniek. De portfolio omvat laserlassen, booglassen, weerstandslassen, lijmverbindingen, vision systemen, producthandling, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid. AWL richt zich op zowel de automotive-, metaalverwerkings-, als logistieke branche waarbij hoge automatiseringsniveaus en grote mate van flexibiliteit essentieel zijn. 

Met vestigingen in Nederland, Tsjechië, China, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ondersteunen zij haar klanten overal in de wereld. Hiermee garanderen zij de globale productiviteit van haar klanten door middel van slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering, machine vision en verbindingstechnologieën. 

AWL is een particulier bedrijf, met meer dan 600 werknemers wereldwijd 

Project naam: AWL Harderwijk
Gevestigd te: Harderwijk
Installateur: Leertouwer B.V.
Aantal parkeerplekken voorbereid: 24
Aantal laadpunten: 24
VvE's
VvE's
VvE's
VvE's
VvE's