Qcharge
Rekentool

Met de Qcharge rekentool kunt u heel eenvoudig het installatie-ontwerp bepalen voor het opladen van elektrische voertuigen. Bijvoorbeeld om het benodigde vermogen te berekenen voor een nieuwbouw situatie. Of om te bepalen hoeveel oplaadpunten u kunt toepassen bij een bestaande elektrotechnische installatie.

Uitgangspunten voor de rekentool:

  • Deze tool wordt gebruikt om de laadsystemen van het ZapCharger Pro oplaadpunt te berekenen. Het betreft een indicatie van de installatieopzet. Dit gebeurt door een berekening van de beschikbare fasen (hetzij 1 fase of 3 fasen) en de gewenste minimale laadstroom bij volledige belasting van het laadsysteem.
  • Connectietijd (u) is gebaseerd op de gemiddelde waardes van de connectietijd uit de ZAPTEC portal waar meer dan 10000 oplaadpunten op zijn aangesloten. Dit gemiddelde bedraagt 2 uur voor openbare locaties, 8 uur voor een kantooromgeving en 12 uur voor een woningomgeving.
  • Gemiddelde waardes van de elektrische auto komen voort uit cheatsheets van ev-database.nl en www.rvo.nl
  • Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze berekening. Deze zijn waar mogelijk gebaseerd op leveranciersgegevens, praktijkproeven en rekenkundige benaderingen. Tevens wordt er geen rekening gehouden met de effecten als gevolg van een stapeling van energiebesparende technieken.
  • De berekening is niet compatibel met andere fabrikaten.

Eleqtron BV

Bezoekadres
Edisonstraat 87
3281 NC Numansdorp
Nederland

Postbus adres
Postbus 7471
3280 AG Numansdorp
Nederland

Tel: 088 030 61 00
E-mail

Download onze app

Met de ZapCharger Pro app heeft u altijd inzicht in het opladen en het verbruik van uw voertuig!

Aanmelden nieuwsbrief

x

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag