Er zijn de laatste maanden in de media enkele publicaties verschenen over brandveiligheid en het opladen van elektrische auto’s in parkeergarages. Wij plaatsten hier eerder een artikel over.

Interview Karl-Heinz-Knorr, vicepresident Duitse brandweer
Henk Meiborg van Emodz is net als Eleqtron actief in de branche voor het opladen van elektrische voertuigen. Ook hij kent deze publicaties.

Hij plaatst nu in een artikel een interview uit het Duitse weekblad Der Spiegel van 2 december 2019 met de heer Karl-Heinz Knorr. Hij is de vicepresident van de overkoepelende Duitse brandweervereniging Deutscher Feuerwehr Verband en hoofd brandweer in Bremen. De heer Knorr zegt onder andere over brandveiligheid en het opladen van elektrische auto’s in parkeergarages: ‘Een brand met een elektrische auto is niet gevaarlijker dan met een normale auto.’

Volledige artikel
Lees hier het volledige artikel op LinkedIn van Henk Meiborg, met vermelding van het interview met de heer Knorr. Dit interview is ook te vinden op de website van Der Spiegel.  

Eleqtron en Qcharge
Eleqtron biedt met de Qcharge oplaadpunten van de Noorse fabrikant ZAPTEC een gecertificeerde en veilige oplossing. Het oplaadpunt heeft de volgende veiligheidsonderdelen:

  • Temperatuursensor ingebouwd: bij te hoge temperaturen wordt automatisch de laadstroom gereduceerd.
  • 3 x 40A installatieautomaat met type C zekeringen.
  • Aardlekbeveiliging B karakteristiek.
  • Kalibratie en zelftest bij start van iedere laadsessie.
  • Soft start (beperkt de inschakelstroom bij iedere laadsessie).
  • Laad/fasebalans: de verschillende, aangesloten auto’s worden keurig verdeeld over de aangeboden 3-fase voeding.
  • 5 jaar productgarantie.

Daarbij adviseren wij het Qcharge systeem te beveiligen met een relais of schakelaar die bij eventuele calamiteiten het gehele systeem in één keer af kan schakelen.

Meer informatie
Als u meer informatie wenst, neem dan contact met ons op.
Op onze speciale Qcharge website vindt u meer informatie over onze producten en diensten.

x

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag