Tevens subsidieregeling op komst

Ook dit jaar is er bij de aanschaf van een elektrisch voertuig de mogelijkheid om bij de Rijksoverheid gebruik te maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Dit vormt een fiscale stimulans aan investeringen in bedrijfsmiddelen die in het belang zijn van de bescherming van het Nederlandse milieu.

Hiervoor komen elektrische voertuigen in aanmerking die staan op de Milieulijst 2020. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft hier uitgebreid over gepubliceerd.

Oplaadpunten
Ook oplaadpunten, zoals van Qcharge, kunnen bij de Rijksoverheid worden gemeld. Dit kan alleen als:

  • het totale investeringsbedrag hiervan groter is dan € 2.500;
  • de laadpaal wordt gebruikt om eigen elektrische auto’s te laden. Eigen elektrische auto’s zijn ook eigen leaseauto’s.

Het oplaadpunt kunt u tegelijk met de e-auto melden. Het maximumbedrag van € 40.000, –geldt dan voor de e-auto en het oplaadpunt samen.

Uiteraard kunt u uw klanten, afnemers, etc. tijdens het verkoopproces/acquisitietraject op deze fiscaal aantrekkelijke regeling(-en) wijzen.

Subsidieregeling
Daarnaast komt er, waarschijnlijk vanaf 1 juli 2020, een subsidieregeling voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s. Voor nieuwe auto’s is er een subsidie van € 4.000,– beschikbaar. Bij tweedehandsmodellen geldt er een bedrag van € 2.000,–. Daarnaast is er subsidie mogelijk bij de lease van elektrische auto’s. Stientje van Veldhoven, minister van Infrastructuur en Waterstaat, maakte op 4 maart de details van de regeling bekend.

Qcharge totaalconcept
Eleqtron zet met het Qcharge totaalconcept de volgende stap in het opladen van elektrische voertuigen (EV): de voordelen van dynamisch laden in combinatie met een vlakbandinstallatie, een zeer flexibele vorm van energieverdeling.

Vertegenwoordigingen
Eleqtron vertegenwoordigt voor het Qcharge concept in Nederland de fabrikant Zaptec uit Noorwegen, een innovatieve producent in oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen. Met Qcharge past Eleqtron haar prefab Qneqt vlakbandkabel toe van de Zwitserse fabrikant Woertz.

Meer informatie
Download nu de documentatie over het Qcharge totaalconcept.
Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.

x

Direct contact

Bel mij op +31 (0)88 03 06 100

of stel mij een vraag via de button.

Stel een vraag